За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?

211 коментара2/5

Могат ли да бъдат хомосексуалните двойки добри родители? Повечето психолози категорично отричат, тъй като отрастването на дете в хомосексуална среда може да се отрази негативно в развитието му. Но така ли е наистина?

За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?
До скоро хомосексуалистите се бореха да им бъде разрешено съвместното съжителство и брак. В последно време на дневен ред е проблемът за правото на хомосексуалните двойки да осиновяват деца. Засега осиновяването е разрешено в Гренландия, Дания, Исландия, Холандия, Норвегия, Великобритания, Финландия, Швеция, Швейцария, Белгия, Нидерландия, Андора, остров Гуам, Испания, ЮАР, Канада (в някои окръзи), САЩ (в някои щати). Отглеждането на деца от хомосексуални двойки обаче предизвиква много спорове и противоречия.

Въпреки, че хомосексуалността не се предава по генетичен път, съществуват опасения, че децата, отраснали в хомосексуални семейства, възприемат навиците, начина на живот и взаимоотношенията между родителите си като нещо нормално и естествено. Учени от университета в Амстердам твърдят, че сексуалната ориентация на родителите влияе отрицателно върху възпитанието на децата и на практика има опасност хомосексуалните двойки да „произвеждат“ хомосексуални деца. Така, не след дълго, голяма част от човечеството ще бъде с обратна ориентация, което ще намали популацията.
За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?
Тези, които са „За“ осиновяването на дете от хомосексуални двойки, твърдят, че всеки има право на щастие, а детето е най-голямото такова, тогава защо обратната сексуална ориентация да лишава хората от щастие!?Но щастието за хомосексуалните родители означава ли щастие и за осиновеното дете? То се нуждае от и от майка, и от баща, а съжителството с двама бащи или две майки навярно доста обърква представата на детето за семейство. Родителите трябва да бъдат пример за децата си, но когато детето става свидетел как двамата му бащи (майки) се целуват, примерът е по-скоро негативен. Възможно е детето да стане обект на присмех от страна на съучениците си. Днешните деца са особено агресивни и нетолерантни към различното, а детето на хомосексуалните родители може да се превърне в изкупителна жертвата заради различната сексуална ориентация на родителите си.
За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?
Други психологически изследвания на калифорнийски учени сочат, че децата на хомосексуални родители имат по-малко социални проблеми, не страдат от предразсъдъци към различните, не са агресивни, както връстниците си, по-малка е вероятността да нарушат правилата или да извършат някакво престъпление, по-сговорчиви. А самите хомосексуални родители са много грижовни, отдадени на децата си, отговорни спрямо възпитанието им.

Най-често лесбийки правят важната крачка в живота си, а именно да бъдат родители, докато значително по-малко хомосексуални мъже се наемат със задачата да отгледат дете.

13.02.2012/Ели Йорданова

211 коментарaДобави коментар »

danimin

От danimin27.07.2017, 13:07 ч.

Аз разсъждавах точно като теб, докато не прочетох коментара на Лилия Бабулкова : " Моля, обърнете внимание, че ВСИЧКИ те са родени и отгледани от хетеросексуални родители. Когато говорите за някакво едва ли не...

Виж всички коментари за "За и против хомосексуални двойки да осиновяват деца?".

Още от "Мама и татко"

Какво наистина искат майките за Коледа?

Какво наистина искат майките за Коледа?

Какъв е идеалният подарък за една майка? Не е нещо нито материално, нито скъпо, нито супер специално. Ето какво всъщност искат майките за Коледа.

Четиво за родители на пораснали деца

Четиво за родители на пораснали деца

Или как да сме в помощ на детето си при избора на образование зад граница.

Защо си заслужава да си родител?

Защо си заслужава да си родител?

Родителството изглежда да е неблагодарна "професия", но всъщност е една от най-добре "заплатените". Ето защо си заслужава да бъдете родители: