Тайната на връзката между баща и дъщеря

0 коментара0/5

Безспорно момичетата се превръщат в слабост за мъжете и връзката помежду им е специална. Чудите се каква е тайната на бащите? Попитайте дъщеря си, тя ще ви обясни за супер силите на своя татко-герой.

Тайната на връзката между баща и дъщеря

Денят, в който тя се роди

Тайната на добрата връзка между баща и дъщеря се корени още в онзи ден, в който тя се роди. Татковците, които чакат нетърпеливо раждането на дъщеря си, гушват я възможно най-скоро след като се е родила и участват активно в грижите за новороденото обикновено впоследствие изграждат силна емоционална връзка с дъщеря си. 

Мъжки работи

Татковците правят това, което могат най-добре, грижейки се за дъщеря си - учат я на мъжки работи. Поощряват я да се катери по дърветата, да кара колело, тротинетка, ролери, да тича и лудува точно като момчетата. Раните по коленете, ожулванията, дори малко кръв са нищо за едно мъжко момиче, щом неговият супер татко е наблизо и дори активно участва в играта.

Татковците са добри слушатели и умеят да пазят тайна

Това идеално се вписва в представата за страхотен родител на всяко момиче, тъй като момичетата говорят много, имат много какво да споделят, нуждаят се от разбиране, съвет или просто слушател. 

Добави описание

Време за игра

Татковците винаги са на разположение, когато става дума за игра. И докато мама готви, чисти, работи, почива си, то таткото винаги е на линия за пакости. Ето защо бързо се превръща в любимец за дъщеря си. С него всяка една минута е забавна по един незабравим начин.

Принцът на бял кон

Таткото е този, който дава пример за дъщеря си как един мъж трябва да се държи с жена. Детето вижда отношението на баща си към майката и така изгражда ранната си представа какви трябва да са мъжете в живота и за в бъдеще. Когато таткото е принц на бял кон, който прегръща и целува жена си, казва й, че е красива, прави малки жестове от любов и третира по същия начин и дъщеря си, то няма как малкото му момиченце да не е най-големият му почитател.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Според проучване по темата момичетата, които имат силна връзка с бащите си:

  • Имат по-високи резултати в училище
  • Много са уравновесени и не изпитват агресия
  • Чувстват се добре в кожата си
  • Уверени са във връзките си момчета

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8 съвета за изграждане на здрава връзка между баща и дъщеря >>>

05.10.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тайната на връзката между баща и дъщеря".

Още от "Мама и татко"

Майка орлица

Майка орлица

Майка орлица е събирателен образ на всички жени, които прекаляват непрестанно да обгрижват, закрилят и напътстват детето си. Къде е границата между добрите родителски грижи и прекаленото закриляне, която майката орлица преминава?

Ако детето носи двойки, премерете кръвното му

Ако детето носи двойки, премерете кръвното му

Ако сте забелязали, че детето ви едва-едва се измъква от леглото, няма апетит и желание за игра, често се оплаква от главоболие и бележките му в училище стават все по-слаби, причината може би е в ниското кръвно налягане.