Защо си заслужава да си родител?

0 коментара0/5

Родителството изглежда да е неблагодарна "професия", но всъщност е една от най-добре "заплатените". Ето защо си заслужава да бъдете родители:

Защо си заслужава да си родител?

Да чуеш "мамо" е безценно

Не може да се опише, трябва да се почувства. За хората, които нямат деца, може би "мамо" е просто думичка, но когато детето ти каже за пръв път мамо, е наистина безценно.

Само родителят може да се почувства истински обичан и боготворен

Лщбовта на децата е толкова чиста и неподправена и освен това обичат да я изразяват в количества - с думи и действия. "Мамо, обичам те!" плюсс прегръдка и целувка са нещата, заради които един ден разбирате, че са си заслужавали всички усилия в отглеждането на детето ви. Е, разбира се, когато пораснат, децата съвсем не са толкова обичливи, мили и грижовни към родителите, но поне докато са малки, любовта им може да ви разтопи. 

Децата ви подмладяват

Това е нещо, което навярно сте чували и определено има голяма доза истина. Независимо на каква възраст станете родители, определено ще почувствате един особен прилив на енергия. Детето определено е нещо, което ви тонизира, което ви държи млади и в добра форма, за да може да изпълнявате родителските си задължения. 

Децата ви връщат в детсвото

Децата са вашето оправдание да се ровите в пясъчника, да правите замъци, да копаете дупки, да се люлеете и да правите всичко онова, което сте обичали като деца и още обичате.

Децата са вашият антидепресант

Децата едновременно могат да ви ядосват, но с двойно по-голяма сила могат да ви лекуват. Те са вашият антидепресант, когато сте отчаяни, тъжни, обезверени, уплашени, депресирани, уморени и т.н. 

07.06.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Защо си заслужава да си родител?".

Още от "Мама и татко"

Амбициите на мама и татко

Амбициите на мама и татко

Всички родители искаме най-доброто за децата си. Да са здрави, да пораснат щастливи, да завършат най-добрите училища, да се развиват и да успеят в живота...

Бракът след раждането на дете

Бракът след раждането на дете

Раждането на дете преобръща брачния живот на 180 градуса. Детето изисква цялото внимание, което преди сте давали на брачния си партньор. За някои двойки детето е начин да се спаси брака си, други смятат, че детето разрушава брака, любовта и страстта.

Правилното хранене е предпоставка за здравето на детето

Правилното хранене е предпоставка за здравето на детето

Правилното и здравословно хранене е предпоставка за здравето и щастието на детето.