Звездите, които забременяха след 45-годишна възраст

От 0 коментара0/5

Все повече и повече холивудски майки изглежда имат деца в по-късен етап от живота си. Някои са изненадани от новината, докато други целенасочено се подлагат на модерни медицински процедури, които да им помогнат да заченат. Ето кои са звездните майки, които забременяха след 45 години:

Звездите, които забременяха след 45-годишна възраст
 © Guliver/Getty

Повечето специалисти смятат, че късната бременност, след навършени 40 години, е опасна за здравето както на бъдещата майка, така и на бебето. Въпреки това, все по-голям брой знаменитостни се противопоставят на тези твърдения като забременяват след 45-годишна възраст. Последващите звезди разкриват истината, която се крие зад късното раждане и проблемите, с които са се сблъскали по пътя към мечтаното дете.

Моника Белучи

Добави описание

Моника Белучи ражда две момичета по време на брака си с френския актьор Венсант Касел. По-голямата Дева се ражда, когато актрисата е на 40, а по-малката Леони, когато е на 45 години. Красавицата коментира, че „раждането в зряла възраст изисква доста голяма смелост".

В интервюта, след раждането на второто си дете, Моника Белучи разказва, че е била много щастлива от факта, че е забременяла отново. Актрисата не се е подлага на никакви терапии, което според нея вероятно има връзка и с това, че нейната баба е родила на 47 години.

 

Иман

Добави описание

Супермоделът със сомалийски корени и съпруга на рок звездата Дейвид Боуй – Иман претърпяват две неуспешни инвитро процедури през годините. Тъкмо когато двойката започва да губи надежда и обмисля вариант за осиновяване, като по чудо Иман зачена естествено на 45-годишна възраст. През 2000 г. се ражда дъщеричката им Александрия Захра.

Добави описание

За този невероятен момент в живота си Иман коментира:

"Хората говорят за чудото на раждането, но всъщност най-голямо е чудото на зачеването. Подложих се многократно на инвитро процедури и нищо не се случи. Тъкмо когато започнах да мисля за осиновяване, забременях. Това определено беше чудо."

 

Кели Престън

Добави описание

През 2010 г. съпругата на Джон Траволта съобщава, че е бременна  за трети път. Тогава е на 48 години. Въпреки че Престън никога не разкрива, дали е заченала естествено или не, със съпруга й са изключтелно щастливи. Това е истинско чудо, което се случва само година след смъртта на сина им Джет. Кели си спомня, че когато научила щасливата новина, не могла да повярва:

"Когато разбрах, че съм бременна, изпаднах в шок. Станах от леглото, после се върнах и събудих Джони. И двамата започнахме да плачем. Беше чудесно.“

 

Джина Дейвис

Носителката на Оскар Джина Дейвис ражда дъщеря  си Ализех през 2002 г. на 46-годишна възраст. Две години по-късно забременява отново, този път с близнаци. Актрисата и нейният съпруг посрещат момченцата Киан и Каис, когато Дейвис е на 48 години.

Добави описание

За бременността и раждането след 40 години Дейвис разказва: "Чувствах на 100%, че ще съм по-добър родител сега, отколкото бих била пет години по-рано и със сигурност 10 или 20 години по-рано. Сигурна съм, че има по-млади хора, които са готови за тази стъпка, но в моя случай станах родител с точния човек, в точното време."

 

Сюзън Сарандън

Холивудската дива ражда първото си дете Ева Амур, през 1985 г.. По това време актрисата е заедно с италианския режисьор Франко Амур. Няколко години по-късно Сарандън има още две деца, синове Джак и Майлс, от партньора й Тим Робинс, когато е на 42 и 45 години.

Добави описание

Когато разказва за решението си да има деца по-късно в живота си, Сарандън казва: "Не бързах да ставам майка, но всъщност имах й медицински проблем и ми бяха казали, че никога няма да имам деца". За бременността й, след като я диагностицират с ендометриоза, Сарандън споделя: "Това, че забременях, беше откачено, истинско чудо, което сметнах, че не мога да пренебрегна.“

 

Марша Крос

Звездата от сериала „Отчаяни съпруги“ се подлага на инвитро процедура само седмицата след сватбата й с Том Махони през 2006 г. Двамата не могат да повярват на късмета си, когато актрисата не само забременява, но има и близнаци.

Добави описание

Момиченцата Еден и Савана се появяват на бял свят през февруари 2007 г., когато Марша е на 45 години. За сбъдната й мечта да стане майка, Крос разказва: „Исках да бъда член на този клуб толкова много, а сега съм в него и е много по-хубаво, отколкото съм си го представяла".

 

Джанет Джексън

През 2016 г. сестрата на Майкъл Джаксън – Джанет съобщи, че е бременна за пръв път на 50-годишна възраст.   

                                                Добави описание

Певицата запази подробностите около бременността си, но каквито и да са били, не попречиха Джексън да роди здраво момченце, което със съпруга й – катарския бизнесмен Висам ал Мана, кръстиха Иса.

 

Холи Бери

Никой не е по-изненадан да разбере, че Холи Бери е бременна, от самата нея. Звездата роди през 2013 г. сина си, Масео, от тогавшия й годеник Оливие Мартинес, когато вече беше навършила 47 години. За този неочакван подарък от съдбата, звездата разказва: 

Добави описание

"Специалистите го наричат гериатрична (старческа) бременност. Това се случва, когато забременееш точно преди да влезем в менопауза, а аз вече бях започнала да усещам симптомите. Ето защо тази бременност беше истински шок за мен, а Масео възприемам като чудо."

 

Гуен Стефани

Добави описание

Певицата има трима сина от бившия си съпруг Гавин Росдейл, като най-малкия Аполо се ражда, когато Гуен е на 45 години. Звездата смята най-малкия си син за "чудо". Възможността да забременее в средата на свойте 40 години са дали съвсем нова преспектива за живота на звездата, а тя сама споделя, че това преживяване я е пренесло в "напълно ново духовно пространство". 

 

Още от "Зачатие"

Искам бебе – планираната бременност

Искам бебе – планираната бременност

Планирана бременност не означава просто да се събудите и да си кажете „Искам бебе!“, а след това да се заемете с опити за зачеване. Планираната бременност започва след това решение и включва много повече фактори от физическия акт на зачеване.

Скъпи, бременна съм!

Скъпи, бременна съм!

"Скъпи, бременна съм!" - на тази новина мъжете реагират по различен начин и затова често пъти жените си правят погрешни изводи. Как да разчетем правилно поведението на бъдещите татковци.

Сигурност за бременността без болка и риск

Сигурност за бременността без болка и риск

Нов безболезнен тест дава информация за риск от хромозомни аномалии. Изследването носи името „Harmony” и финансово по-достъпно от досегашните тестове, налични на българския пазар.